Vijf jaar onderzoek, ontwikkeling en studie naar de leeftijdsgebonden veranderingen van het oog, hebben geleid tot de introductie van de nieuwe multifocale contactlens 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL.

Een primeur in de contactlensindustrie

Dankzij de unieke INTUISIGHTTM technologie is 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL op dit moment de enige multifocale contactlens met een geoptimaliseerd optisch profiel dat rekening houdt met de natuurlijke variaties in de pupilgrootte, bij verschillende refractiewaarden en leeftijden. Zo vertalen de 61 vertesterktes van +6.00D t/m -9.00D in stappen van 0.25D, gecombineerd met drie addities, zich in 183 verschillende optische profielen die voldoen aan de behoeften van het merendeel van de dragers2 voor wat betreft zichtkwaliteit.1

Andere multifocale contactlenzen die reeds op de markt zijn, houden geen rekening met de natuurlijke variatie in pupilgrootte door leeftijd en refractiewaarde. Als het sterkteverloop in het optisch gebied van de contactlens echter niet perfect in lijn is met de pupilgrootte, kan het algehele zicht veraf en dichtbij worden aangetast.

Met een steeds ouder wordende bevolking, is presbyopie een belangrijke groeifactor voor de contactlensindustrie.

Eenvoudige aanpassing aan de hand van de aanpashandleiding

Johnson & Johnson Vision Care Companies is ervan overtuigd dat u als contactlensspecialist tevreden zult zijn met het gemak waarmee deze nieuwe contactlens aangepast kan worden. Dankzij de 183 optische profielen van 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL en de speciaal ontwikkelde aanpashandleiding** konden de contactlenzen bij 94% van de dragers succesvol worden aangepast met slechts 2 paar proeflenzen of minder.3

Voldoen aan de behoeften van presbyope dragers

De nieuwe contactlens 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL werd ontwikkeld met het oog op de veranderende behoeften van de presbyope contactlensdrager. De zichtkwaliteit met een multifocale contactlens is afhankelijk van de uitlijning van het optisch profiel ten opzichte van de pupil en daarmee ook van de centratie op het hoornvlies. Daarom is de lens aan de binnenzijde voorzien van een asferisch/sferisch profiel:
• dankzij de centrale asferische kromming wordt de natuurlijke vorm van het hoornvlies gevolgd2,
• dankzij de sferische periferie kan het optisch gebied goed worden gecentreerd ten opzichte van de pupil2.

Het comfort van 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL contactlenzen

Voor contactlensdragers is comfort een belangrijk criterium voor een geslaagde aanpassing. De nieuwste multifocale contactlens van Johnson & Johnson Vision Care Companies is, net als de andere lenzen van de 1-DAY ACUVUE® MOIST familie, gemaakt van het materiaal etafilcon A en voorzien van de LACREON® technologie. LACREON® zorgt ervoor dat de lens de hele dag door vochtig blijft4. Hierdoor hebben contactlensdragers minder last van droge ogen5.

 

** Aanpasprocedure 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL – Aanpashandleiding 
1 Zichtkwaliteit: Het zicht dat iemand die contactlenzen draagt ervaart, ook rekening houdend met de aanpassing, zichtscherpte en comfort. 2 Data on file JJVC 2015. Open onderzoek van 2 weken, N=294, 40-70 jaar, sterktes +4,00D t/m -6,00D (in stappen van +0,75D t/m +2,50D). Alle proefpersonen hadden al eerder contactlenzen gedragen, zowel multifocale contactlenzen als sferische contactlenzen voor veraf met een leesbril en monovisie. 21 plaatsen verspreid over de VS. 3 Maximaal 4 proeflenzen voor het aanpassen van beide ogen. 4 Sheardown H, Liu L en Jones L. Chemical characterization of 1-DAY ACUVUE® MOIST and 1-DAY ACUVUE® contact lenses. Invest
Ophthalmol Vis Sci 2006;47: E-Abstract 2388. 5 JJVC Data on file 2009. Retrospectief onderzoek van één maand, oktober 2009. (N=71) onder volwassen dragers in de leeftijd van 25-34 jaar P<0,05. Tijdens het dragen van 1-DAY ACUVUE® MOIST had 1% van de dragers regelmatig last van geïrriteerde ogen, 14% slechts af en toe, terwijl 83% van de dragers zelden tot nooit last had van geïrriteerde ogen. Tijdens het dragen van DAILIES®
AquaComfort Plus® had 10% van de dragers altijd of regelmatig last van geïrriteerde ogen, 27% had er slechts af en toe last van en 63% had zelden tot nooit last van geïrriteerde ogen.

1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL product packshot

Parameters

8.4 mm basiscurve/14.3 mm diameter

MEER LEZEN

Sterktebereik
+6.00D t/m -9.00D (in stappen van 0.25D)

MINDER LEZEN

Aanbevolen vervangingsschema

Dagelijkse vervanging

Technologieën

Lensspecificaties

Lensmateriaal: etafilcon A

Technologie: INTUISIGHTTM technologie met zicht dichtbij centraal

Bevochtigingsmiddel: LACREON® technologie

Watergehalte: 58%

Zuurstoftransmissie (Dk/t)1: 25.5

UV-bescherming2: Klasse 2 - 99% UVB en 86% UVA

Middendikte (mm): 0.084 mm bij -3.00D (verandert naar gelang de sterkte)

Hanteerbaarheid: 1-2-3 markering en lichtblauwe tint

Verpakking: 30 en 90 stuks

1 Gebaseerd op centrale dikte bij -3.00D. Gemeten via polarografische methode, rand- en grensgecorrigeerd. Fatt eenheden bij 35ºC.

2 Alle ACUVUE® contactlenzen zijn voorzien van een Klasse 1 of Klasse 2 UV-filter om bescherming te bieden tegen schadelijke UV-straling die het hoornvlies en het oog binnendringt. UV-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende UV-absorberende brillen, zoals een skibril of een zonnebril met UV-blok, aangezien zij het oog en het gebied eromheen niet volledig bedekken. UV overdracht gemeten met -1.00D lens. JJVC Data on file 2014.

Blistervloeistof bevat boorzuur en dinatriumtetraboraat (natriumboraat) om de pH waarde van de vloeistof te waarborgen.